Nieuws

ROSMALEN – Dit jaar organiseert CV De Likkebaerden voor de 11e keer hun succesvolle evenement “Notenkraken met de Likkebaerden”. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste van Zandhazendurp. Voor de Likkebaerden is 2015 een extra feestelijk jaar, want in april is onlangs het 22 jarig bestaan van de carnavalsvereniging gevierd!
De animo is dit jaar het grootste ooit. We mogen maar liefst 17 enthousiaste muziekkapellen verwelkomen, afkomstig uit de diverse plaatsen rondom Zandhazendurp maar ook uit verre omstreken; o.a. uit Weert, Eindhoven, Kaatsheuvel, Berlicum, Esch, Breda, Gemert, Veghel, Dordrecht, Elst en Den Bosch. Daarnaast zijn er ook vier kapellen uit ons eigen Zandhazendurp. Jeugdhofkapel De Zandhazen zal iedereen muzikaal ontvangen. En natuurlijk zullen ook de Likkebaerden deze avond zelf een hun muziek ten gehore brengen aan alle feestgangers!
Er worden drie zalen beschikbaar gesteld door De Kentering in Rosmalen om muziek te maken. Iedere deelnemende club heeft de gelegenheid om op deze avond 3 x 15 minuten muziek ten gehore te brengen. Tijdens één van de optredens speelt iedere deelnemende club zijn zelfgekozen ‘valsblaasnummer’. Dit nummer dient eerst zo goed mogelijk geblazen te worden, en daarna nog eens maar dan zo vals mogelijk op de meest creatieve manier! Hierna kan iedere club nog een paar nummers uit het eigen repertoire laten horen. Bij de andere twee optredens kan iedere club een kwartier knallen met nummers uit eigen repertoire.

Er wordt beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit, carnavaleske uitstraling & presentatie. De club die het beste en op de meeste originele manier een ‘vals’ optreden kan geven gaat naar huis met de felbegeerde notenkraker! Het enthousiasme dat ze hiermee tevens op het publiek weten over te brengen zal zeker meespelen in de beoordeling! Gezelligheid, creativiteit en plezier staan bovenaan!
We vertrouwen erop dat iedereen er een groot feest van gaat maken! Dit jaar is er natuurlijk ook weer een aanmoedigingsnoot te winnen! Natuurlijk doet iedereen zijn best om met de felbegeerde notenkraker naar huis te gaan, maar het gaat vooral om een gezellige en muzikale avond voor elkaar en met elkaar aan het begin van het nieuwe carnavalsseizoen!

Neem eens een kijkje bij de foto’s op onze website voor een sfeerimpressie van
voorgaande jaren en volg ons via onze site
Tot ziens op zaterdag 31 oktober a.s. ! Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.