Nieuws

’s-Hertogenbosch is zes medaillewinnaars op Olympisch en Paralympisch niveau rijker. De vier HCDB-hockeysters Maartje Paumen, Lidewij Welten, Margot van Geffen en Marloes Keetels, de handbikester Laura de Vaan en de voor het Belgische team uitkomende HCDB-speler Sebastien Dockier – woonachtig in ’s-Hertogenbosch – worden op vrijdag 28 oktober ontvangen door wethouder Sport Jos van Son. Dat gebeurt in een bijzondere entourage, waarbij naast de hockey- en wielersport ook het handboogschieten centraal staat!

De Olympische en Paralympische Spelen hebben zilver en brons naar ’s-Hertogenbosch gebracht. De hockeydames van het Nederlands team – met vier HCDB- speelsters – veroverden de zilveren plaats. Het Belgische herenhockeyteam – met HCDB-speler Sebastien Dockier – veroverde eveneens zilver. Bij de Paralympische Spelen kwam de Bossche handbikester Laura de Vaan tot een bronzen en zilveren medaille. Prachtige topprestaties die aandacht verdienen.

Speciaal voor deze topsporters wordt vrijdag 28 oktober a.s. het Bestuurscentrum omgetoverd tot een sportlocatie gericht op een geheel andere sport: het handboogschieten. ’s-Hertogenbosch organiseert in 2019 het Wereldkampioenschap (Para-)Handboogschieten. Als groeibriljant van de Olympische sporten en met Brabantse schutters in de wereldtop zal deze upcoming, hightech sport in ’s-Hertogenbosch de kwalificatiestrijd beleven voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. De voorbereidingen gaan nog dit jaar van start en tijdens het ontvangst van de Olympische medaillewinnaars zal naast een clinic – onder leiding van de Brabantse Olympiër handboogschieten Sjef van de Berg – het startschot gegeven worden van de voorbereidingen van dit wereldkampioenschap.