Nieuws

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor het bezit van bijna 20 kilo MDMA.

De politie hield in juli 2015 een 32-jarige man aan bij een tankstation. Een speurhond vond in de auto waarin de man reed een geheime bergplaats waarin zo’n 15 kilo aan pakketten MDMA en bijna 5 kilo aan MDMA-tabletten lag. De bestuurder had de auto geleend van zijn neef, de 34-jarige Bosschenaar, om op familiebezoek in Marokko te gaan. Die zei niets te weten van de drugs in zijn auto. De rechtbank acht die verklaring onaannemelijk, omdat er een DNA-spoor en vingerafdruk van hem aan de binnenzijde van twee verpakkingen werden aangetroffen. Daarom acht de rechtbank hem schuldig aan het bezit van de harddrugs. De rechtbank spreekt de bestuurder vrij, omdat er onvoldoende bewijs is dat hij wist dat er verdovende middelen in de door hem geleende auto lagen.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zo’n grote hoeveelheid MDMA aanwezig had. Het is algemeen bekend dat die drugs schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers. Bovendien bekostigen gebruikers hun drugs vaak door diefstal of ander crimineel gedrag, waardoor schade en overlast wordt toegebracht aan anderen.