Nieuws

OETELDONK – DE HOTS-KNOTS-RIT is dit jaar voor de 63e keer en vormt ieder jaar weer een mooie start voor een geweldig carnavalsweekend.

Het is de bedoeling dat iedere auto “versiert” aan de start verschijnt. Er zijn deelnemers, die zeer veel werk van de versiering maken en eigenlijk alleen meestrijden voor de prijzen, die speciaal voor het versieren van de auto, worden toegekend. In 2015 was het thema “Tusse Qietsj en Qunst”. Het thema in 2016 is “Lusthof Jheronimus”.

Versieren van auto

Voor het beoordelen van die versiering is er een speciale “sjuurie” die voor en tijdens de start alle automobielen beoordeeld op hun versiering en die daarin laten meewegen of de versiering relatie heeft met het jaarlijkse thema van de Hots-Knots-Rit.

Niet iedereen is natuurlijk even inventief in de wijze waarop ze hun auto versieren, maar enige aankleding van het deelnemende voertuig mag niet ontbreken. Het is bovendien zo dat de punten vergaard door het versieren ook tellen voor de uiteindelijke eindscore van de gehele Hots-Knots-Rit.

Route

De route is steeds tussen de 33 en 44 km. lang en laat de deelnemers jaarlijks kennismaken met weer andere delen van Oeteldonk. De opdrachten zijn allen min of meer ludiek.


OetelTV nam een kijkje bij de start op de parade.
Bekijk hieronder de uitzending terug: