Nieuws

OETELDONK – Het eerste (grote) evenement op de carnavalszondag begint al vroeg met de Intocht, een evenement dat al sinds het ontstaan van Oeteldonk een plek heeft op de agenda.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Prins Amadeiro op Oeteldonkse wijze feestelijk begroet en welkom geheten in Zijn Oeteldonk. amadeiro en de peerDit begint altijd officieel om 11:11 uur, het exacte tijdstip waarop de Hoftrein met Prins Amadeiro, Zijn Adjudant en ’t Gevollug Oeteldonk Centraol binnenrijdt.

Nadat het dan al massaal op de been zijnde publiek op het Stationsplein al een beetje is opgewarmd door de aanwezige clubkes, wordt Prins Amadeiro door de Burgervaojer van Oeteldonk, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, ontvangen op Oeteldonk Centraol en begeleid naar het Stationsplein, waar het Oeteldonkse volk het hele gezelschap maar in het bijzonder Prins Amadeiro met gejuich zal ontvangen. Dit gaat ook gepaard met vele protocollaire plichtplegingen, waarbij uiteraard ook het Oeteldonks volkslied luidkeels wordt meegezongen (met Peer vaan den Muggenheuvel op de microfoon)

Hierna zal Prins Amadeiro en ’t Gevollug in een bonte stoet naar het stadhuis worden begeleid: de feitelijke Intocht. Uiteraard gaat de Hôôgheid voorop in deze stoet, vergezeld van Zijn Adjudant en de Veldwachter Driek Pakaon, en wordt toegejuicht door vele duizenden Oeteldonkers, die net als de Hôôgheid dolblij zijn dat het Feest der Feesten kan beginnen!
!


Bekijk hier de uitzending van OetelTV