Nieuws

DEN BOSCH – Gemeente ’s-Hertogenbosch kiest voor aannemer Mobilis uit Apeldoorn bij de uitvoering van de nieuwe Bartenbrug. Architect van de nieuwe brug is ipv Delft. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure die de gemeente vanaf het voorjaar van dit jaar heeft doorlopen. “Het ontwerp is eenvoudig en krachtig, passend bij de directe omgeving”, licht wethouder Jos van Son toe. De nieuwe brug wordt volgens planning uitgevoerd in 2016 en moet aan het einde van dat jaar klaar zijn. De totale kosten van de nieuwe brug zijn € 3,6 miljoen euro.

Ontwerp van de nieuwe brug

Het ontwerp van de nieuwe brug is geïnspireerd op de historische vestingwerken van ‘s-Hertogenbosch. Dat is te zien aan het stenen gedeelte aan de zijde van het Hinthamereinde. Aan de kant van de Graafseweg landt de brug direct in het groen. Op de zijkant van de brug komt de naam van de brug in verbronsd staal.

Verkeersremmende maatregelen

De gemeente past een aantal verkeersremmende maatregelen toe met dit ontwerp. Aan de zijde van het Hinthamereinde wordt de weg smaller. Bij de kruising van de Graafseweg met het Muntelbolwerk komt er naast de versmalling ook een verhoging. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wensen van omwonenden.

Gebied nieuwe Bartenbrug

De aanleg van de nieuwe brug combineert de gemeente ’s-Hertogenbosch met het opknappen van de omgeving van de Bartenbrug. Het gaat daarbij om het Muntelbolwerk, een deel van het Hinthamereinde en de Graafseweg. “Daarmee zorgen we voor een vernieuwde entree van de binnenstad en voor prettig wonen voor de bewoners”, zegt wethouder Jos van Son.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen organiseert de gemeente op woensdagmiddag 28 oktober een inloopbijeenkomst van 16.00 tot 19.30 uur voor omwonenden en geïnteresseerden. Zij kunnen voor actuele informatie ook terecht op www.s-hertogenbosch.nl/nieuwebartenbru.