Nieuws

In het jaar des Heren 1994, na het Carnaval, werd door een aantal muzikanten een nieuwe club opgericht. Nieuw in de breedste zin van het woord. Geen echt bestuur en niet wekelijks repeteren. Veel plezier was het belangrijkste, en vooral een andere stijl van muziek maken. Het werd allemaal wat sneller en ietsje harder qua volume.
Fanfare du Trottoir “Ad Fundum” was geboren. De kracht van de club? “16 kerels en geen vrouwen!!”.
Vooral Oeteldonk en haar gevestigde orde moest in het begin erg wennen aan het nieuwe geluid en de beleving. Gesteld werd dat de muziek die gespeeld werd geen oeteldonkse was. Dat werd beter nadat het repertoire uitgebreid werd met gouwe ouwe oeteldonkse nummers, wel in het nieuwe blitse en snelle jasje en met de nieuwe sound. Daarmee was de kou uit de lucht en tegenwoordig hebben meerdere clubs de stijl van Ad Fundum omarmd.
Recent kwam het besef dat Ad Fundum paard III, zoals de naam tegenwoordig is, dit jaar voor de 22e keer deelneemt aan het Kwekfestijn en daarmee dus 2×11 jaar bestaat. Dat dient gevierd, en dat doen we dan ook. Op vrijdag 11-11-2016 vieren we in de feesttent op de Markt (t.o. Stadhuis) ons 22-jarig bestaan.