Nieuws

DEN BOSCH – Het inleidend verzoek tot een referendum ‘Geen AZC in ’s-Hertogenbosch’ heeft 471 geldige ondersteuningsverklaringen gekregen. De griffie van de gemeente Den Bosch heeft een inleidend verzoek voor een referendum op 18 november ontvangen.

Hiermee is de eerste stap, het ding op de agenda krijgen, gehaald. Hiervoor waren minimaal 350 handtekeningen van bewoners nodig.

59 personen hebben analoog gestemd. 419 hebben dat digitaal gedaan. 7 van de stemmen waren dubbel. Dat maakt het totaal aantal ondersteuningsverklaringen 471 stuks.

Nog 2.529 stemmen voor referendum
Dit betekent dat het initiatiefvoorstel van de Bossche Volkspartij in de gemeenteraadsvergadering van 15 december op de agenda komt. De raad kan nog gewoon besluiten de behandeling van dit voorstel ‘Geen AZC in ‘s-Hertogenbosch’ op te schorten. Als dat het geval is, dan hebben de initiatiefnemers nog 6 weken om een definitief referendumverzoek in te dienen.

Dat referendumverzoek moet ondersteund worden door 3000 kiesgerechtigde inwoners van onze gemeente, inclusief de verzamelde 471 ondersteuningsverklaringen.

Bron; Dichtbij.nl