Nieuws

s-Hertogenbosch – Zanger/rapper Ali B treedt tijdens de opening van de Jheronimus Bosch-tentoonstelling op vrijdag 12 februari op in ‘s-Hertogenbosch. Die dag start het programma op de Parade met allerlei muzikale optredens vanaf 12.30 uur. Publiek kan vanaf de Parade en de Verwersstraat de speciale Bosch-wandeling met Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zien. De NOS zendt de opening van de tentoonstelling live uit vanaf 13.00 uur.
Muzikaal programma op de Parade
Naast Ali B wordt het publiek die middag getrakteerd op optredens van Jelle Amersfoort, kinderkoor De Fermaatjes, zangeres/cabaretier Kiki Schippers, de Jeroen Bosch Verkennersband en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch.

Ali B en de Koninklijke Harmonie geven een eigen interpretatie van het bekendste nummer over de schilder Jeroen Bosch.

Ook zijn er allerlei Bosch-creaties te zien en is op de Parade speciaal voor het publiek een creatieve brede uitleg over het hele jaarprogramma Jheronimus Bosch 500. Vanaf 13.30 uur wordt direct doorgeschakeld naar de Sint-Janskathedraal. Daar vindt de openingsceremonie plaats in het bijzijn van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Hiervoor hangen schermen op de Parade.

Na de ceremonie wandelt Zijne Majesteit de Koning vergezeld door allerlei bonte Bosch-figuren naar het Noordbrabants Museum waar hij op het voorplein de tentoonstelling op een bijzondere manier opent. Ook dit is via de schermen op de Parade te zien. Het programma op de Parade duurt tot circa 15.30 uur.
Wandelroute vanuit Sint Jan naar het Noordbrabants Museum
Vanuit de Zuidzijde van de Sint Jan wandelt de Koning naar het voorplein van het Noordbrabants Museum. Hij wordt daarbij begeleid door een stoet van bonte Bosch-creaties, De Oude Schuts uit ’s-Hertogenbosch, Gilde Antonis Abt uit Nuland en de Stadspijpers. Op de route langs de Parade staat een erehaag van kinderen, wordt de Wonderlijke Klim bekeken en is er 3D Streetart.

Live uitzending op televisie
De NOS zendt vanaf 13.15 uur, samen met Omroep Brabant, de openingsceremonie van de tentoonstelling live uit. Om 20.30 uur is er nog een extra uitzending met een verslag van de dag op NPO 2.
Bereikbaarheid van de stad
Tijdens de openingsceremonie zijn er enkele wegafzettingen in de binnenstad. Deze duren zo kort mogelijk. De Peperstraat en de Lange Putstraat zijn om veiligheidsredenen niet toegankelijk voor publiek. Direct omwonenden zijn geїnformeerd over de afsluitingen