Nieuws

DEN BOSCH – Honderden cliënten van het Gezondheidscentrum Noord werden dinsdag 20 oktober aangenaam verrast. Dachten de meesten gewoon weer bij de huisarts hun griepprik te halen, werden ze verrast met het vriendelijke verzoek om ook ‘een datum te prikken’. Tientallen bewoners uit Noord prikten een datum in hun agenda. De markt is een initiatief vanuit Welzijn (MO/OAP) en Sport en Recreatie in samenwerking met VGZ, GGD, Divers en ondernemers van het Rompertcentrum. JOGG proof dus!

Gezondheidsmarkt Noord
Er was een Gezondheidsmarkt opgetuigd voor de deur van het Gezondheidscentrum Noord aan het Rompertcentrum. Op de markt viel voor een prikkie van alles te halen op gebied van bewegen, gezelligheid en gezondheid. Zo werd de nieuwe kookcursus bekend gemaakt, showden enkele wijkbewoners hun creatieve talenten en werden er proeflessen Yoga, Conditieverbetering en Meer Bewegen voor Ouderen( MBvO) aangeboden. Op de markt konden mensen zelf actief meedoen door een balletje te pingpongen op de tafels van TTV Never Despair, Harrie’s fietsenbanden werpen en het record sjoelen neer te zetten. Ook testte fysiotherapeut Brigitte van Fysiopraktijk Langer Thuis de kans op vallen en werd het gewicht en bloeddruk gemeten door VGZ.

Scores:

– 25 sportafspraken gemaakt voor proefles of kennismakingscursus

– 47 mensen telden de Kcal in het boodschappenpakket van de Jumbo. Prijswinnaar Asiya krijgt het pakket want ze zat er het dichtste bij met 6200 Kcal

– 20 sjoelkampioenen met 86 punten de hoogste score voor R. Boom. Hij ontvangt van de Albert Hein een compleet koffie/thee pakket.

 Op donderdag 5 november tussen 16.00 en 18.30 uur staat de Gezondheidsmarkt er weer!
Gezondheidscentrum Noord, Rompertcentrum 19.
Geïnteresseerden zijn welkom om ‘voor een prikkie’ gezonde en gezellige aanbiedingen te scoren.