Nieuws

Tijdens B*THERE Festival, dat plaatsvindt op 23 en 24 oktober 2015 op de Parade te Den Bosch, kunnen bezoekers hun ogen maar beter wijd open houden. Naast een smeltkroes van stijlen in de muzikale programmering, worden in het kunstzinnige programma de bizarre combinaties en verrassingen niet vermeden. Over ruim een week is het zover…

De diversiteit binnen het programma, dat zich voornamelijk richt op studenten en jonge Bosschenaren, is groot. Van straatcultuur tot aanbod waar zij juist niet dagelijks mee in aanraking komen. B*THERE Festival ontdoet de programmering van de gebruikelijke kaders en presenteert acts op een stadse, onconventionele manier. Muziekprogrammeur Ivo Dierx: “Als bezoeker word je niet gedwongen te kijken naar iets wat je niet kent, maar word je er laagdrempelig en op verrassende wijze mee geconfronteerd.”

Bizarre bezigheden

Op het festivalterrein bevinden zich containers die fungeren als mini stages, waar continu van alles te ontdekken valt. Verborgen feestjes en verrassende pop-up acts in overvloed. Ogen open houden dus!

Met o.a. ILLUMATIVE, Guus Voermans, PingPongPoëzie, Les Projecteurs, Verhalen uit de achtertuin, Kamiel Rongen en meer. Stuk voor stuk acts die op een vernieuwende manier bijdragen aan een totale festivalbeleving. Denk aan lichtdesign, een mengvorm van straattheater met taalkunst, technische vindingrijkheid in een interactieve installatie en videoperformances die opkomen en weer wegebben op het terrein.

BIRD – pooping out your ideas

B*THERE vindt het belangrijk om vernieuwing te brengen en zichtbaar te maken, samen met lokale partners en opkomende initiatieven. Er is bijvoorbeeld een kersverse samenwerking met Stichting Jheronimus Bosch. In het kader van het 500e sterfjaar van de beroemde kunstenaar Jheronimus Bosch, zet deze stichting samen met B*THERE een co-creatieproces op. Hierin worden studenten- en jongerenorganisaties in Den Bosch uitgedaagd om samen met hun actieve achterban een klein programmaonderdeel te ontwikkelen, geïnspireerd op Bosch en de 7 hoofdzondes.