Nieuws

Bibliotheek ’s-Hertogenbosch wordt 100 jaar en viert dat met 100 uur feest. Van woensdag 4 november 13.00 uur tot en met zondag 8 november 17.00 uur (precies 100 uur) zijn er talloze activiteiten in de bieb. Volop vermaak, inspiratie, verrassing en verwondering voor jong en oud, voor leden en niet-leden, voor Bosschenaren en andere geïnteresseerden. Kortom: een zeer gevarieerd programma met voor ieder wat wils.

In juli 2015 bestond Bibliotheek ’s-Hertogenbosch 100 jaar. Een eeuw waarin voor het bibliotheekwerk in de stad veel veranderd is, maar waarbij onze opdracht steeds hetzelfde is gebleven: Het leven van mensen in geestelijk en cultureel opzicht verrijken. Al 100 jaar werkt de bieb aan taalontwikkeling, leesbevordering en leesplezier in de stad.

Jubileumactiviteiten voor jong en oud

De bieb viert haar 100-jarig bestaan met leuke jubileumactiviteiten voor jong en oud. Een kleine greep uit de activiteiten: de Culturele Apotheek, een poëzie-escribano, een literaire tatoeëerder en poëtische waarzegster, folded book art, lezingen, een sneltekenaar, een debat over de toekomst van de bibliotheek en verschillende ludieke acts passeren de revue. Kinderen kunnen naar de speciale voorleesochtenden komen, een kunstwerk van boeken maken, het poppentheater bekijken of de meet & greet met niemand minder dan Dikkie Dik bezoeken.

Jubileumboek

Vanwege ons jubileum brengt de bieb het boek ´100 jaar BiEB, vooruit naar vroeger´ uit, geschreven door Denise de Costa. Maandag 2 november wordt het boek gepresenteerd tijdens een officiële bijeenkomst voor genodigden die de feestperiode van de BiEB inluidt.  In het boek wordt de geschiedenis aan de hand van vijf tijdperiodes uitvoerig beschreven. Van de oprichting van de Openbare Leeszaal en Boekerij der R.K. Leergangen op de Bossche Markt tot en met het grootste culturele centrum van de stad dat de BiEB vandaag de dag is. Het 125 pagina’s tellende boek is een aaneenschakeling van uniek beeldmateriaal, terugblikken, historische feitjes en bijzondere mijlpalen.  Het boek kost € 5,- en is na 2 november verkrijgbaar bij stadsBiEBs Centrum en Rosmalen, bij Boekhandel Adr. Heinen en bij Kantoorboekhandel Van Dijk en Van Hees.

100 jaar BiEB = 100 uur feest

woensdag 4 november 13.00  zondag 8 november 17.00 uur stadsBiEB Centrum, Hinthamerstraat 72 te ‘s-Hertogenbosch