Nieuws

DEN BOSCH – Op zaterdag 16 april 2016 zal om 19:00 uur bij het World Skate Center in Den Bosch de officiële opening van de Bosch Art Support (B.A.S.) expositie plaatsvinden. Een jonge generatie kunstenaars die zich in 2015 heeft aangesloten bij B.A.S. zetten hun kunstwerken deze avond in de schijnwerpers.

Nadat de bezoekers ontvangen zijn met een drankje, zal de expositie op ludieke wijze worden geopend. Vervolgens nodigen de kunstenaars het publiek uit om de geëxposeerde werken te bezichtigen. De aanwezige band, DJ’s en verschillende andere acts staan garant voor een feestelijke avond!

In 2015 zijn Studi073 en het World Skate Center onder de noemer “Bosch Art Support” (B.A.S.) de samenwerking aangegaan. Doel van deze samenwerking was om jongeren te motiveren zich aan te melden voor de Bosch Open Expo (B.O.E.), een project van Stichting Jheronimus Bosch 500. Middels B.A.S. zijn deze jongeren, onder begeleiding van coaches, een aantal avonden aan de slag gegaan met hun expertise. Zo zouden zij voorbereid de selectierondes in gaan en hun kans om geselecteerd te worden vergroten. En met succes! Frank Willems, Rasa Druckute en Zoë Sluijs hebben met hun werk genoeg indruk weten te maken op de juryleden van B.O.E. Hun werk is van 19 maart tot 19 juni 2016 te zien bij Muzerije en Kunsthal Boschveld.

Op 23 en 24 oktober 2015 exposeerden de B.A.S kunstenaars al op het B-There Festival onder de noemer “EXPO73”. Tijdens deze expositie toonden zij werk gemaakt in het kader van Jheronimus Bosch. Vanaf zaterdag 16 april zijn deze werken opnieuw te zien, aangevuld met onlangs tot stand gebrachte creaties.

De Bosch Art Support Expositie is tot en met woensdag 4 mei 2016 te bezichtigen.
Kijk voor de openingstijden van het World Skate Center op www.worldskatecenter.com.
Meer informatie over B.A.S. is te vinden op Facebook

Fotocredit: “Jébé and the FMC – greatest hits” door Frank Willems