_mg_0361
Omdat in de voorstelling wordt opgetreden voor bejaarden, zijn ook ‘echte’ bejaarden meer dan welkom

Theatergroep BLUV brengt tussen kerst en oud en nieuw de muzikale komedie De Miraculeuze comeback van Mea L. Loman in reprise in Den Bosch. Omdat ‘het artiestenclubje’ in de voorstelling optreedt voor bejaarden, zijn ook ‘echte’ bejaarden meer dan welkom bij de voorstelling. De bewoners van Bossche bejaardenhuizen en leden van de KBO krijgen een tweede kaartje gratis. Op 29 en 30 december speelt de voorstelling in ‘Bij Katrien’. 

Mea L. Loman, huisvrouw en amateur-chansonnière, was vooraanstaand lid van ‘Zon en Vreugd’, een vereniging die optreedt voor bejaarden en gehandicapten. Toen de spanningen in het gezin hoog opliepen, hield ze het voor gezien. Maar het artiestenbloed blijft kolken.
Mea’s feministische buurvrouw spoort Mea aan voor ‘een stukje zelfontplooiing’ te kiezen en ze gaat ervoor. Maar haar poging een comeback te maken wordt niet door iedereen gewaardeerd. De problemen thuis spelen weer op en daarnaast voeren afgunst en (zelf)overschatting bij het huidige artiestenclubje de boventoon. Tegelijkertijd lijkt er niets veranderd, maar past Mea er nog wel tussen?

Komische repertoire-uitbreiding
Regisseur Harold Schraven: ‘De laatste jaren speelden we met BLUV de dramatische stukken Moeder Courage en haar Kinderen, en Agnes B. in ‘s-Hertogenbosch. Door een komedie te brengen, breiden we ons repertoire uit en laten we zien dat we ook dit in onze mars hebben.’ Schraven speelt zelf een rol in het stuk én hij is verantwoordelijk voor de live muziek.
Naast hem staat, onder andere in de zang maar ook in de rol van Loes de Haan, de eveneens Bossche Jony van Beers (36). Eerder speelde zij onder Schraven op de Hooiwagen in het Bosch Mysterie en ze treedt geregeld op bij het Kwekfestijn en de Oeteldonkse Bezuukskes. ‘Loes is een lekker dominant type. Ik hoop niet dat mensen mij hierin herkennen. Dat is juist het leuke, om in een personage te kruipen en iemand anders te worden. Het leuke aan het stuk vind ik de uitvergrote karakters, die toch geloofwaardig en natuurlijk blijven.’

Minimale middelen, maximale zeggingskracht
Theatergroep BLUV maakt, onder vaste leiding van Schraven, kwaliteitsvoorstellingen waarmee het publiek wordt ontroerd, vermaakt en aan het denken gezet. Theater waarin muziek een belangrijke rol speelt, in een repertoire dat andere amateurclubs doorgaans niet aandurven. BLUV gebruikt minimale middelen, met maximale zeggingskracht.
Schraven: ‘Spelers met meer ervaring en passie willen ook bijleren, hun talent ontwikkelen en op een hoger niveau komen in welk genre dan ook. Door de cast te selecteren uit audities, vormt zich een groep spelers die aan elkaar gewaagd zijn en zich beter kunnen ontwikkelen door het tegenspel dat geboden wordt.’


De Miraculeuze comeback van Mea L. Loman is op vrijdag 29 en zaterdag 30 december om 20.00 uur in Bij Katrien in Den Bosch (voorheen Theater Bis/Koningstheater). Kaarten à 15 euro zijn te reserveren via www.tgbluv.nl
Bewoners van de bejaardenhuizen of leden van de KBO kunnen (laten) hun naam en met hoeveel personen ze komen, mailen naar 
kaartentgbluv@gmail.com o.v.v. Kortingsactie met de naam van het bejaardenhuis, of kortingsactie KBO. Hun kaarten kunnen aan de kassa contant betaald worden.