Nieuws

DEN BOSCH – Den Bosch het Mekka van de hip hop wereld. Afgelopen weekend wisten de Bossche hiphoppers te schitteren tijdens de NK hiphop te Raamsdonkveer. De NK hiphop is voor vele wedstrijdbeoefenaars het belangrijkste evenement van het seizoen. De Bossche inbreng tijdens het NK bestond uit: No’Torious, Rebellious, Inside Out en het Duo Demi van Gent en Noëlle van Doesburg.

‘De Koloszaal’ in Raamsdonkveer was onlangs het strijdtoneel van de NK hip hop 2016. Met een vlekkeloze organisatie werd in deze tak van sport baanbrekend werk verricht. Onder de inschrijvers zaten verschillende deelnemers die de afgelopen WK’s en EK’s hadden vertegenwoordigd. Er was dus zeker sprake van een sterk bezet evenement. Met een werkelijk klinkende prestatie zette de pupillen van Sportacademie van Gent het hiphop als wedstrijdsport in ’s-Hertogenbosch op de kaart.

Op het podium leverde de Bossche groep Inside Out een staaltje vuurwerk. Een uitstekende prestatie werd geleverd door Rebellious. No’Torious flitste weer als van outs maar nu als ‘professionals’. Demi van Gent en Noëlle van Doesburg stalen de show in de Duo categorie. Maar het belangrijkste is dat de meiden veel plezier met elkaar beleven en dat is voor hen de belangrijkste drijfveer. Tijdens deze kampioenschappen deden groepen van dans- en sportscholen mee vanuit het hele land.

Het is een echte sport met een Amerikaans sportreglement. Er werd gestreden in diverse categorieën n.l. mini, cadet, junior, adult, duo en solo. Vervolgens Large Crews en Mega Crews.

De hoofdprijs was een ticket naar het WK in Wenen in oktober 2016
Het team No’Torious plaatste zich rechtstreeks en het team Rebellious plaatste zich in de na-competitie in de ‘top 5’. Beide teams zullen ons land gaan vertegenwoordigen in de categorie Cadet en Juniors.

Fotocredit: Facebook Sportacademie van Gent