Nieuws

DEN BOSCH – Woensdagavond 25 november vond in de Rabobank-vestiging in de Gasselstraat in ‘s-Hertogenbosch de officiële uitreiking plaats van het ‘Maak je sterk voor elkaar’-project van de Rabobank. In totaal is € 25.000 uit het Coöperatiefonds van Rabobank ’’s-Hertogenbosch en Omstreken uitgekeerd aan 22 initiatieven die de stad Den Bosch mooier, sterker maar vooral leefbaarder maken. Leden van de Rabobank in de gemeente ‘s-Hertogenbosch konden stemmen op het initiatief van hun voorkeur. Stichting Kledingbank & Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch e.o. kreeg de meeste stemmen en mocht een cheque van liefst € 3.000 in ontvangst nemen.
Stichting Kledingbank & Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch e.o. (€ 3.000), Harmonie Sint Cathrien (€ 2.500) en Stichting Jeroen Bosch Dweilfestival (€ 2.000) behaalden de Top 3. Stichting Scouting Lucas, Stichting Flik Flak, Volksuniversiteit Den Bosch, het Autismecafé 073, De Bossche Komeedie, Maritiem ‘s-Hertogenbosch, Jeugdcultuurfonds ‘s-Hertogenbosch, Watersportvereniging Engelermeer, Stichting MEP en Energie Coöperatie 073 ontvangen elk € 1.000. De Begeleidingscommissie van het Coöperatiefonds had de laatste stem om nog een aantal projecten een bijdrage toe te kennen. Zij ontvingen elk een bedrag van € 750: het Afasiekoor Den Bosch, Stichting Kolibri, Stichting Leergeld ‘s-Hertogenbosch, Stichting Maatschappelijke Opvang, Stichting Seniorenraad, Tennisvereniging De Hambaken en Stichting Stadspijpers ‘s-Hertogenbosch.

Sterk(er) voor elkaar
Het geld dat de Kledingbank heeft ontvangen wordt onder meer besteed aan het opleiden en trainen van de cliëntbegeleiders en de aanschaf van een laptop voor de implementatie van een nieuw CRM-systeem. Dit zorgt voor een betere stroomlijning van het – inmiddels – enorme cliënten- en donateursbestand. Tijdens de uitreiking ontstonden ook nieuwe samenwerkingen. Stichting Kolibrie kreeg een cheque van € 750 voor de aanschaf van representatieve outfits voor haar gospelkoor. De Kledingbankheeft aangeboden het koor in het ‘nieuw’ te steken, zodat Kolibrie het geld kan besteden aan haar nieuwe moestuinproject of aan een kopieerapparaat. ‘Sterk voor elkaar’ kreeg daarmee een extra dimensie.