Nieuws

Op woensdag 21 december zal de Bossche binnenstad wederom het decor zijn van een adembenemend en respectvolle lichtjesprocessie. De verzamelplaats is Sint-Janskerkhof (binnen de hekken van de Sint-Jan.) Men verzamelt vanaf 18.00 uur. Om 19.30 start de tocht.
In 2015 liepen ruim 3500 mensen in stilte, met het licht van de kaarsjes, de emotionele tocht.

Kaarsjes

De Processiekaarsen gaan € 4,00 OF 3 VOOR € 10,00 kosten.

Route

De route gaat vanaf het Sint-Jans kerkhof richting Torenstraat naar de Parade. Vanaf de Parade gaat de tocht via de Lange Putstraat de Verwerstraat in om vervolgens via de Ridderstraat naar het Stadhuis te lopen. Hier zullen prachtig gezongen muziekstukken door Esther van Heeswijk ten gehore gebracht worden.

De Lichtjesprocessie vervolgt zich via de Minderbroederstraat naar de Karrenstraat en Korenbrugstraat. Via de Lepelstraat, Visstraat en de Hoge Steenweg komt de stoet wederom op de Markt bij het stadhuis. Vanaf het bordes worden er wederom namen voorgelezen en twee muziekstukken door Esther van Heeswijk worden opgevoerd.

Namen

Op het bordes wordt een eerste woord gesproken en zullen vele namen van overleden dierbaren genoemd worden.Deze namen zijn door nabestaanden doorgegeven. Hiervoor komt er op 15 december een speciaal e-mail adres vrij. Er kunnen maximaal 2 namen opgegeven worden. Meer is gezien de enorme hoeveelheid namen gewoonweg niet mogelijk. 

Via de Kerkstraat lopen we naar de Sint Jan waar de herdenkingsdienst zal zijn. In deze dienst komen drie nabestaanden aan het woord die een dierbare in een kort verhaal herdenken en zal Mario Veltman een drietal prachtige operastukken voordragen, waaronder het lied van ‘de Zoete Lieve moeder van Den Bosch”.

TV opnamen

TV73 maakt uiteraard weer opnamen van de Lichtjesprocessie. De presentatie is in handen van Elly de Graaff en Joep Gerstjes.
De uitzending is te zien op 1e kerstdag 2016.