Nieuws

DEN BOSCH – De Bossche Nieuwjaarsduik in de Oosterplas verwacht zeker 1000 duikhelden die 2016 fris willen beginnen. De duik stond in 2015 met hetzelfde aantal deelnemers in de Top 5 van Nederlandse Nieuwjaarsduiken. Dit blijkt uit de officiële cijfers van Unox, sponsor van de Nederlandse Nieuwjaarsduiken.

De rest van de Top 5 zijn allemaal Nieuwjaarsduiken aan de Noordzeekust, zoals Scheveningen, Noordwijk en Egmond. “De Bossche Nieuwjaarsduik was in 2014 ook al de grootste van Nederland in binnenwater!” bevestigt de woordvoerder van De Unox Serieuze Nieuwjaarsduiken. “Alleen een paar duiken in zee, zoals die bij Scheveningen, waren groter dan die in ’s-Hertogenbosch.”

De Bossche Nieuwjaarsduik vindt plaats op 1 januari 2016 om 13.00 uur op het Strandbad Oosterplas, ingang voor auto’s via de Maastrichtseweg. Deelnemers zijn vanaf 12.30 uur welkom om zich om te kleden en voor de warming up. Deze frisse start van het nieuwe jaar wordt alle Bosschenaren, maar ook iedereen van ver daarbuiten, aangeboden door Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch. DJ Chris van Feestmee.com maakt het feest compleet met zijn oude brandweertruck. Deelname is gratis, net als de erwtensoep, warme chocolademelk en de bekende oranje muts.

Nieuwjaarsduiken door heel het land
Ook dit jaar wordt er weer een recordaantal duikhelden verwacht. Op Nieuwjaarsdag duiken maar liefst 50.000 Nederlanders in het koude water op bijna 150 duiklocaties. Kom jij ook? In Scheveningen duiken de meeste mensen, daar is het aantal deelnemers begrenst op 10.000.

De Bossche Nieuwjaarsduik is de grootste duik die niet in zee plaats vindt en is daarmee een van de Top 5 Duiken van Nederland.

Samen duiken met je vrienden
Aanmelden voor de Bossche Nieuwjaarsduik is niet verplicht, maar wat is leuker dan samen de voorpret beleven op Facebook? Door je aan te melden bij het evenement op Facebook.com/bosschenieuwjaarsduik blijf je op de hoogte van de voorbereidingen en geeft de Reddingsbrigade je tips voor een veilige duik. Meteen na de duik vind je hier ook alle foto’s en filmpjes om aan je vrienden te kunnen laten zien dat jij erbij was!

Tv73 was vorig jaar ook aanwezig bij de nieuwsjaarsduik, bekijk hier het verslag: