Nieuws

DEN BOSCH – Afgelopen zaterdag heeft een 12 jarige jongen zijn rechterhand verloren bij het afsteken van illegaal vuurwerk. Burgemeester Rombouts is geschrokken van dit ernstige incident. De jongen raakte bij het ongeluk zijn rechterhand kwijt.

De burgemeester hoopt dat de dader die het vuurwerk heeft geleverd, wordt gepakt en veroordeeld. De politie heeft al een 16-jarige plaatsgenoot aangehouden die er van wordt verdacht het vuurwerk aan het slachtoffer te hebben geleverd.

Voor de burgemeester is dit incident aanleiding opnieuw aandacht te vragen voor de risico’s van vuurwerk. Steek nooit illegaal vuurwerk af. Illegaal vuurwerk is verboden en ontzettend gevaarlijk.

Ook het afsteken van legaal vuurwerk brengt risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat kinderen en hun ouders zich daar bewust van zijn. Vuurwerk afsteken is overigens pas toegestaan op 31 december vanaf 18.00 uur. Hij vraagt ouders hierop toe te zien en hij roept op, de herkomst en verspreiding van illegaal vuurwerk tegen te gaan.

foto: Brandweerbelfeld