Nieuws

DEN BOSCH – Het CDA in de Bossche gemeenteraad vindt dat er bekeken moet worden of de gemeente meer kan doen voor bezitters van elektrische auto`s met oplaadpaal maar zonder privé-parkeerplek. Raadslid Olaf Thelissen vraagt het College van B&W dan ook een rol te nemen in het reserveren van openbare parkeerplekken als oplaad-plaats met gebruik van privé-laadpunten.

Het gebruik van elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Bij de aankoop van zo`n elektrische auto wordt vaak een laadpaal geleverd, zodat de eigenaar ook thuis zijn auto op kan laden. Veel eigenaren van elektrische auto’s zijn echter afhankelijk van openbare parkeerplaatsen, omdat ze op hun eigen terrein niet de ruimte hebben voor het parkeren van een auto. Vaak zijn deze openbare plaatsen niet bestemd voor het opladen van een elektrische auto, waardoor het niet mogelijk is om de auto in de buurt op te laden.

Op dit moment heeft de gemeente een beperkte rol in het beleid rond laadpalen. Het gebruik van prive-laadpunten op openbare plekken, ook wel Verlengde Private Aansluitingen (VPA), neemt de gemeente hierbij (nog) helemaal niet mee. Thelissen: “Het afgelopen jaar zijn er 30 verzoeken voor een VPA gedaan. De gemeente moet hier in beleid dus rekening mee houden.”