Nieuws

Gemeente ’s-Hertogenbosch kiest voor aannemer Colijn Beton- en Waterbouw uit Breda om het ontwerp en de uitvoering van de brug over de Groote Wielenplas te realiseren. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure die de gemeente de afgelopen maanden heeft doorlopen. Een brug geïnspireerd op de weidsheid van het landschap en de rietkragen die rond de Groote Wielenplas groeien. De nieuwe brug is eind 2017 klaar.

De brug heeft een ranke uitstraling. Door het transparante hekwerk en het minimale dek met ondersteuningen past het ontwerp goed bij de lange zichtlijnen van de Groote Wielenplas. Het hekwerk langs de brug vormt daarbij een lange rietkraag, die de oevers van de buurten De Lanen en De Hoven met elkaar verbindt.

Het werk is ‘Design & Construct’ aanbesteed. Dit betekent dat de aannemer het project op basis van vooraf gestelde eisen ontwerpt en uitvoert.
Vertegenwoordigers van belangengroepen en bewoners uit de omgeving dachten voorafgaand aan de aanbesteding mee over de ontwerpeisen. Daarnaast konden zij aangeven wat ze belangrijk vinden tijdens de bouw als het gaat om communicatie, hinder en overlast. De vertegenwoordigers waren ook betrokken bij de beoordeling van de ontwerpen van de brug.