Nieuws

OETELDONK – Op het twitter kanaal van CV De Aardappels is een foto geplaatst met bijbehorende tekst: Thema Oeteldonk 2017 al stiekem uitgelekt. Benieuwd of dat vanavond nog zo zal zijn.

Op het kaartje dat is gefotografeerd staat dat het thema komend jaar zou moeten zijn: ”Oeteldonk Op Tocht”.

Of dit een ludieke grap is met verwijzing naar de slechte weersomstandigheden van dit jaar is nog niet bekend. Dit zullen we vanavond na de begrafenis van Knillis en Hendrien in ieder geval zeker weten.

Begrafenis Knillis & Hendrien:
Vanaf 23.11 uur zal er op het speciaal rondom Knillis en Moeder Hendrien gebouwde podium een feestelijk programma plaatsvinden. De Henkies zingen nog één keer hun winnende lied en diverse clubkes spelen daar “d’r allerlèste mupke”.

Rond 23.44 uur zal Z.K.H. Prins Amadeiro XXV met Zijn Adjudant op de Markt verschijnen om met duizenden carnavalsvierders, honderden instrumenten en miljoenen sterretjes afscheid te nemen van boer Knillis en Moeder Hendrien en ons prachtige carnaval 2016. De Hoogheid spreekt het volk nog éénmaal toe alvorens net voor 00.00 uur het Oeteldonkse Volkslied zal worden ingezet.

Om precies 00.00 uur zullen Knillis en Moeder Hendrien van hun sokkel worden getild en zal tegelijkertijd het motto voor carnaval 2017 worden onthuld.