Nieuws

D66 stelt in de week van coming-out day schriftelijke vragen over het schrappen van geslachtsregistratie. Dit doet D66 voor met name transgenders. Zij vinden geslachtsregistratie vooral een ongemakkelijke onderwerp.

“Transgenders zijn niet makkelijk in hokjes te verdelen. Zij voelen zich zelden volledig man of vrouw” aldus Bilal Kaya (D66). D66 vindt het vreemd dat de gemeente ’s-Hertogenbosch als regenboogstad nog steeds om geslacht vraagt bij gemeentelijke formuleren. Eerder zijn de gemeente Eindhoven en Amsterdam al gestopt met het registreren van het geslacht. Landen zoals Nieuw-Zeeland en Nepal erkennen meer dan twee geslachten.

“De gemeente vindt acceptatie van transgenders belangrijk, maar toch creëert ze onbewust ongemakkelijke situaties” aldus Kaya (D66). “Zo kunnen transgenders in vervelende situaties terecht komen, bijvoorbeeld bij reizen naar het buitenland.” De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft geen cijfers over precieze aantallen, maar volgens Transgender Netwerk Nederland zijn er 390.000 transgenders verspreid over het hele land.

Foto: COC