Nieuws

DEN BOSCH – Donderdagochtend arriveerde in alle vroegte het geraamte dat het dak gaat vormen van het Puthuis op de Bossche Markt. Het bouwen van het Puthuis gaat gestaag door inmiddels staat er al een geraamte dat uiteindelijk de put moet gaan vormen.Meteen na de kermis is aannemingsbedrijf Nico de Bont begonnen met het werk om al eind dit jaar klaar te kunnen zijn.

In Vught wordt in een werkplaats het Mariakappeltje gemaakt en in het Belgische Munkzwalm worden de natuurstenen onderdelen en het houten draagwerk gefabriceerd. Op weer andere locaties worden het smeedwerk, de verlichting en de leistenen voor het dak klaar gemaakt. Op die manier is het meeste voorbereid om de constructie straks ter plekke te kunnen opzetten.

Het college van Den Bosch wil dat het puthuis voor 2016 klaar is. Dat is het jaar waarin Den Bosch de 500ste sterfdag van schilder Jeroen Bosch herdenkt. De Gemeente deelde eerder in een persbericht dat naar alle waarschijnlijkheid de werkzaamheden aan de put eind november voltooid moeten zijn.

Met de komst van het Puthuis verdwijnt het huidige stadsbeeld voorgoed.