Onder de naam ‘JAN’ wordt er nieuw leven geblazen in het voormalig schoolgebouw De Rietlanden als bedrijfsverzamelgebouw. Met ingang van 1 september stelt de BIM, samen met de Gemeente ’s-Hertogenbosch, de locatie tijdelijk beschikbaar aan ondernemers. Het gebouw aan de Jan Olieslagersstraat 3, was tot voor kort in gebruik voor speciaal onderwijs. ‘JAN’, waarnaar de straat en het pand zijn vernoemd, betreft Jan Olieslagers, een Belgische luchtvaartpionier uit de eerste wereldoorlog.

In navolging van het oud-schoolgebouw aan de Adriaen Willaertstraat, dat de gemeente in samenwerking met de BIM in januari openstelde, wordt ook hiervoor veel belangstelling verwacht. Maurice Horsten, directeur van de BIM: ‘Het beheren van het pand aan de Jan Olieslagersstraat komt op een goed moment op ons pad. Door de brand in het voormalig EKP-gebouw zijn meerdere bedrijven momenteel op zoek naar een nieuwe ruimte. Een deel van de getroffen ondernemers hebben we al uit de brand kunnen helpen met passende huisvesting uit onze bestaande portefeuille. Met de toevoeging van de Jan Olieslagersstraat wordt ons aanbod aanzienlijk vergroot’.  

Het gebouw kan ruimte bieden aan tientallen ondernemers. Op vrijdag 31 augustus vindt er een open dag plaats. Tussen 13:00 en 15:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. ‘JAN’ zal vanaf 1 september zijn deuren openen.