Nieuws

DEN BOSCH – Op vrijdag 10 juni start de 6e editie van de Jeroen Bosch Rally. Om 08:00 uur op de Parade te ’s-Hertogenbosch zullen 95 klassieke auto’s starten. Plebaan van Rossem zal zorgdragen voor de inzegening van de rally en de auto’s. Na een prachtige tocht zullen de auto’s op zaterdag 11 juni weer finishen op de Parade.

De finish, op zaterdag 11 juni, moet ook dit jaar weer een toegankelijk evenement op de Parade worden. Rond 17:00 uur worden alle auto’s weer terug verwacht op de Parade. Een ruim aanbod van onder andere Austin Martins, Austin Healys, Ferrari’s, Mercedesessen, Porsches, Jaguars en Rolls Royces van voor 1975 paraderen onder aan de voet van de Sint Jan, want mooie auto’s willen gezien worden. Het is niet alleen een feestelijke gebeurtenis voor de deelnemers maar ook iedereen die geïnteresseerd is in mooie auto’s is welkom.

Een rally voor en door Bosschenaren
De eerste Jeroen Bosch Rally werd in 2011 onder leiding van drie echt Bosschenaren opgezet. Bert Kersten en Daan Reekers wisten hun expertise als echte rally-fanaten om te zetten in een prachtig rally initiatief en Hans van der Pas weet, als bestuurder van onder meer Bourgondisch s’-Hertogenbosch, als geen ander een sfeervol en culinair evenement neer te zetten. Na vijf succesvolle rally’s weet de organisatie het zeker, de Jeroen Bosch Rally is een blijvertje. Dit jaar zijn er zelfs zo veel aanmeldingen dat er een flinke wachtlijst is ontstaan.

De organisatie heeft bewust gekozen voor de naam Jeroen Bosch Rally met het oog op de toekomst. 2016 wordt het jaar van Jeroen Bosch en door deze naam te dragen wil de organisatie bijdragen aan de promotie van de stad ’s-Hertogenbosch.

Daarnaast wil de organisatie ook een goed doel steunen. Dit jaar is dat de Stichting DON. Bij de voorgaande edities wist de Jeroen Bosch Rally telkens grote bedragen op te halen. Ook dit jaar hoopt de organisatie weer een mooi bedrag op te halen.

De Jeroen Bosch Rally een evenement waar iedere autoliefhebber zijn hart kan ophalen. Kom vrijdagochtend kijken hoe 95 prachtige auto’s starten aan een spectaculaire rally tocht. Op zaterdagmiddag vanaf 17:00 uur zijn alle auto’s op de Parade te bezichtigen voor publiek. Toegang op de parade is vrijdag 10 juni en zaterdag 11 juni gratis en het evenement duurt tot 21:00 uur.