Nieuws

‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’

Vijf horecaondernemers en vier carnavalsclubs organiseren op zaterdag 6 februari het evenement ‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’. De opbrengst van dit evenement gaat naar de Stichting Veur Mekaor.

Deze stichting organiseert op carnavalsmaandag tijdens de Grote Oeteldonkse Optocht een ontvangst voor rolstoelgebruikers op een verwarmde tribune op de Parade.
De deelnemende cafe’s zijn; Bar le Duc, de Graven van Leuven, Plaats Royaal, Stadsherberg ‘t Pumpke en Feestcafé Lalalaa. Het evenement begint om 12.00 uur bij ’t Pumpke aan de Parade. De vier deelnemende carnavalsclubs, Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalscombinatie Gère Weg/St.Ofnest, CV Veni Vidi Vici en CV Frappant vertrekken om 13.00 uur samen met het publiek voor een muzikaal toernee langs de deelnemende kroegen.

De kroegbazen zingen ieder, onder begeleiding van de clubs, twee Oeteldonkse carnavalsliedjes. Iedere club doet dus ook ieder cafe aan.

Voorafgaand aan deze tocht wordt voor € 10,- een meezingboekje verkocht met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder boekje zitten vijf consumptiebonnen. Voor ieder cafe één. De meezingboekjes worden vanaf 12 uur bij de start bij Stadsherberg ‘t Pumpke verkocht. De totale opbrengst van de verkoop van de boekjes met consumptiebonnen gaat naar de Stichting Veur Mekaor.

Het evenement wordt voor de achtste keer gehouden. Ieder jaar heeft het evenement een  ander thema. Het thema van 2016 is: ‘De Kroegbaos zingt hôôge Tôône meej Oeteldonkse Clubkesikôône’. Deze clubkesikôône zijn prominente Oeteldonkers uit andere carnavalsclubs. De zangkwaliteiten van de kroegbazen met hun meezingers worden door de jury beoordeeld. Tijdens de ‘grande finale’ om 17.00 uur in de Graven van Leuven aan de Wolvenhoek wordt, naast het opgehaalde bedrag, de winnende kroegbaas bekend gemaakt.

Deze kroegbaas mag de jaarlijkse wisselprijs, de Valse GOng (een aquarel van Guus Ong), in ontvangst nemen.

Wil je het goede doel steunen dan ben je zaterdag 6 februari vanaf 12.00 uur van harte welkom in Stadsherberg ’t Pumpke om samen met de clubs de kroegentocht te lopen.
Voorafgaand aan de tocht kun je de meezingboekjes met de consumptiebonnen à €10,-kopen.