Nieuws

DEN BOSCH – Van 20 tot en met 28 november wordt in het Jeronimus Bosch Art Center (JBAC) dagelijks de spectaculaire muziektheater productie van De Meierij Theaterproducties “Het Narrenschip” uitgevoerd. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het JBAC omgebouwd tot een theater, compleet met tribunes en decor. Inmiddels is de kaartverkoop gestart en kunnen kaarten worden besteld via de website
De muziektheaterproductie “Het Narrenschip” is geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Het werk van Bosch boeit door de vaak, schijnbaar losse taferelen die uiteindelijk toch een eenheid gaan vormen. Overal vinden gebeurtenissen plaats en wordt de beschouwer van het ene verhaal in het andere gezogen. Met name dit aspect wordt in deze productie “life” ten tonele gevoerd.

Dit betekent dat het publiek bij “Het Narrenschip” een inkijk krijgt in een schilderij van Bosch. Zie hier de keuze voor de zogenaamde raamvertelling in theatervorm. Zoals ook in de schilderijen van Bosch gebeurt er ook op het toneel van alles en wordt de beschouwer meegenomen door de verschillende taferelen, allemaal op bogen van spanning, ontspanning en plezier.

Tijdens “Het Narrenschip” krijgt het publiek als het ware een spiegel voorgehouden waarin ze haar eigen menselijke zwaktes en dwaasheden kan zien. Spectaculaire en kolderieke momenten worden afgewisseld met verstilde, ontroerende momenten.

Na het succes van De Marskramer zet De Meierij Theaterproducties aan de vooravond van het Jheronimus Boschjaar 2016 een belangrijke productie neer, dit samen met meer dan 100 medewerkers waaronder een tiental kinderen. Naast wekelijkse repetities door cast en koor, werken vrijwilligers al maanden om de door van Ankie van den Meerendonck ontworpen kostuums passend te maken voor de spelers, wordt er stevig geoefend op de zang onder leiding van Arjan van Baest en wordt er druk gerepeteerd door het 26 koppige orkest!

De script van de raamvertelling is geschreven door Henri Swinkels en de regie is in handen van Peter van Aar. De muziek voor Het Narrenschip is speciaal gecomponeerd door Tom Löwenthal, Joep van Opstal tekent voor het ontwerp van het decor, affiche, flyer en programmaboekje. De kap wordt verzorgt door Huib Burmanje en voor de grime is verantwoordelijk Janine Nieuwenhuysen. De productie is in handen van Mieke van Opstal.