Nieuws

DEN BOSCH – Even mededeling van huishoudelijke aard… De nieuwssite Den Bosch Dichtbij blijft bestaan, ondanks een grote reorganisatie waarbij Dichtbij.nl flink wordt uitgedund. Ondergetekende blijft samen met haar Brabantse collega’s en de meeschrijvers op het platform gewoon doorgaan.

De Telegraaf Media Groep (TMG) stopt met Dichtbij.nl in Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid-Holland. Hierdoor verdwijnen naar verwachting circa veertig van de zestig arbeidsplaatsen bij Dichtbij.nl, maakte het bedrijf maandag bekend.

Reden voor het besluit is dat Dichtbij.nl al een aantal jaar verlieslijdend is, behalve in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden. TMG voegt de activiteiten in deze gebieden samen in één vestiging in Eindhoven.

Het personeel van Dichtbij.nl is inmiddels geïnformeerd en het besluit is aan de medezeggenschap voorgelegd. De activiteiten waarmee TMG stopt, worden in het eerste kwartaal van volgend jaar gestaakt.

Het gaat al een tijdje niet zo goed met het krantenconcern. In het derde kwartaal zag het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf en Sky Radio het bedrijfsresultaat en de omzet opnieuw teruglopen. Bezuinigingen konden de aanhoudende afname van de inkomsten uit advertenties niet compenseren.

TMG maakte begin vorige maand nieuwe plannen bekend, die op termijn weer moeten zorgen voor groei. De onderneming is onder meer van plan twee online-tv-kanalen te lanceren, als onderdeel van de nieuwe ’24/7′-strategie.

Bron: Den Bosch Dichtbij