Nieuws

DEN BOSCH – De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat gemeente ’s-Hertogenbosch meedingt naar de titel van Europese Groene Hoofdstad voor het jaar 2018: de zogeheten European Green Capital.

De European Green Capital blinkt uit in de duurzame ontwikkeling van haar stad en is rolmodel voor andere Europese steden. Ook Nijmegen en Umea in Zweden zijn genomineerd. Op 22 juni wordt in Ljubljana duidelijk welke stad de titel op haar naam mag schrijven. ’s-Hertogenbosch is genomineerd, omdat de gemeente op de 12 deelgebieden hoger scoort dan gemiddeld. Voorbeelden van deze deelgebieden zijn water en natuur, klimaat en vervoer.

Wethouder Jan Hoskam: “Geweldig dat we dit jaar opnieuw zijn genomineerd. Het geeft een positieve impuls aan de verdere duurzame ontwikkeling van onze gemeente en de vele initiatieven die daaraan bijdragen. De titel zou de kroon op ons werk zijn.”

Motto is samenwerken én vernieuwen De gemeente heeft stevige ambities wat betreft duurzame ontwikkeling. ’s-Hertogenbosch wil een groene, waterrijke, gezonde en klimaatneutrale stad zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van agri en food. Daar gaan economie en duurzaamheid hand in hand.
Om de ambities waar te maken, is partnerschap de sleutel tot succes. Het betrekken van inwoners en ondernemers is op veel terreinen nodig om een duurzaam ’s-Hertogenbosch te worden en te blijven. Bijvoorbeeld voor het verduurzamen van woningen en bedrijven. En ook ambities op het gebied van water, natuur en economie kan de gemeente alleen samen met partners realiseren.

Groen Mocht de gemeente ’s-Hertogenbosch de titel winnen, dan zal 2018 ‘groen’ gekleurd zijn. Dan wil de gemeente aan andere Europese steden de Bossche aanpak laten zien en etaleren hoe vernieuwende oplossingen worden ontwikkeld en ingezet.