Nieuws

ROSMALEN – Het komt gelukkig niet vaak voor maar het gebeurt: gasten die weggaan zonder te betalen. Bij Europees & Aziatisch restaurant Wapen van Rosmalen hebben eetpiraten toegeslagen. Drie gasten zoals te zien op de foto uitgebreid gegeten en veel mix-drankjes genuttigd en gaan weg zonder te betalen. Het Wapen van Rosmalen publiceerde Maandag 26 oktober een foto op haar Facebook-pagina van de eetpiraten. Het Facebook bericht is inmiddels al 482 keer gedeeld.

UPDATE: Inmiddels heeft een van de gasten op de foto zich gemeld en heeft aangegeven de rekening te betalen

”Veel gegeten en veel mixdrankjes gedronken.. Maar de kassa helaas niet kunnen vinden.. Wie kent deze mensen?Wij verwachten dat ze nog netjes even hun rekening komen betalen.”

Eetpiraten

Eetpiraterij is ook een vorm van oplichting en dat is een misdrijf: een gast die komt eten en/of drinken, terwijl de gast weet dat hij niet kan en zal betalen, maakt zich schuldig aan het misdrijf ‘oplichting’. Die gast doet zich immers bij de bestelling voor als iemand die zal gaan afrekenen (als bonafide gast dus) terwijl hij weet dat dat niet zo is. Oplichting is altijd strafbaar, ook als het maar een keer gebeurt.