’s-Hertogenbosch, | Van zaterdag 6 april tot en met zondag 21 april is bij Babel nr. 74 (voorheen Muzerije) een expositie met werk van Gabriel Moll van Charante te zien. Met zijn werk ‘Goudhaartje’ won hij afgelopen zomer de wedstrijd ‘Het Beste Amateurkunstwerk 2018’. De prijs bestond onder andere uit een solo-expositie en dat moment is nu daar. Naast het winnende werk ‘Goudhaartje’ zijn er ook andere beelden van keramiek zien.

Wat de jury afgelopen zomer zei over ‘Goudhaartje’ 

Goudhaartje ontroerde de jury zeer. Typeringen van de juryleden waren: eerlijk en puur, vrolijk en aandoenlijk en toch krachtig. Trefzeker en primitief. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt door de kunstenaar (aardsbruin en helgeel) en toch komt het spontaan over. “Zo tof, ik zou het zo willen hebben”, aldus één van de juryleden. “Je voelt het plezier in het maakproces”. zei de ander. De kleur van de klei, dat aardse bruin riep allerlei ambachtelijke associaties op: de serviezen van klei uit de jaren zeventig. Het enige werk dat door álle juryleden hoog op de lijst werd geplaatst. Kortom: een echte winnaar!

De expositie wordt op zaterdag 6 april om 10:30 uur officieel geopend en is vervolgens te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17:00 uur bij Babel (voorheen Muzerije) aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In de avonden en in het weekend is het gebouw aan Hinthamerstraat 74 wisselend geopend.