Nieuws

Haute couture geïnspireerd op Jheronimus Bosch

Op zaterdag 12 maart 2016 vindt de grote fashion show ‘Bosch by Addy’ van Addy van den Krommenacker plaats in Theater aan de Parade. Addy toont tijdens deze show zijn nieuwste ready-to-wearcollectie en enkele haute couture jurken geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. De modeshows van Addy zijn doorgaans alleen toegankelijk voor pers, vaste klanten en BN’ers. Ter ere van het JB500-jaar organiseert hij nu samen met Theater aan de Parade een complete ‘Addy-belevenis’, die voor iedereen toegankelijk is.

Precies 35 jaar geleden had de bekende modeontwerper zijn eerste grote fashion show in Theater aan de Parade. Dat hij er in het Jheronimus Bosch-jaar terugkeert met een collectie geïnspireerd op Bosch, ziet hij als een eerbetoon aan de stad.

“Ik wil graag een hommage brengen aan mijn geliefde stad ’s-Hertogenbosch”, vertelt Van den Krommenacker. “In mijn ontwerpen eer ik de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch. Dit meesterwerk komt helaas niet terug naar de stad, maar op deze manier kan ik het toch een beetje naar huis halen.”

De Addy-belevenis
Tijdens de fashion show op 12 maart krijgt het publiek een uniek kijkje achter de schermen. Zo kan men kennismaken met het vaste backstage team, bestaande uit het L’ANZA Healing Haircare-team (kap) en het team van Pupa Milano (make-up). Bovendien wordt er speciaal voor die avond een Addy pop-up store ingericht waar Van den Krommenacker persoonlijk stylingadvies geeft.

‘Bosch by Addy’ is een coproductie van Theater aan de Parade en Limitless Projects. Kaarten voor de fashion show à € 32,50 [inclusief een glaasje Prosecco] zijn te bestellen op de website van het Theater, telefonisch of via de kassa van het Theater aan de Parade.

Foto credits: Tijdens de opening van de expositie ‘Visioenen van een genie’ kreeg het publiek al een voorproefje van de haute couture jurken van Van den Krommenacker / © Addy van den Krommenacker