Nieuws

FC Den Bosch heeft haar eerste oefenduel in eigen huis vanavond winnend afgesloten. In De Vliert was de Bossche ploeg met 2-0 te sterk voor MVV Maastricht. 

FC Den Bosch begon fel aan de wedstrijd en na elf minuten was het al raak. Danny Verbeek kreeg de bal van Oussama Bouyaghlafen aan de linkerflank. De Bossche aanvoerder kon de bal vervolgens vanuit een moeilijke hoek mooi over de keeper van MVV heen het doel inschieten.

Het duurde niet heel lang voordat het net voor de tweede keer gevonden werd. In de 26e minuut was het Dennis Kaars die een voorzet vanaf links van Bouyaghlafen kon binnenkoppen. Hierdoor stond de Bossche ploeg binnen het halfuur op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft werd er voor het eerste gewisseld aan de kant van FC Den Bosch. Sikking, Moreo Klas, Felida en Van der Sande vervingen respectievelijk Leijten, Verbeek, Kaars en Rodrigues. De wedstrijd kwam gedurende de tweede helft wat meer in evenwicht en MVV kwam wat vaker voor het doel. Tot een doelpunt kwam dit echter niet en de eindstand bleef dan hetzelfde als de ruststand: 2-0.

Op dinsdag 24 juli aanstaande staat het volgende oefenduel van FC Den Bosch op het programma. G.V.V.V. is dan op het Sportpark Panhuis de tegenstander. Om 20.00 uur volgt de aftrap.

Opstelling FC Den Bosch
FC Den Bosch: Leijten (46. Sikking), Deijl, Fernandes, Kersten, Van der Winden; Verbeek (46. Moreo Klas), Azizov (61. Van der Heijden), Blummel (61. Hoffman); Bouyaghlafen (61. Kaars/75. Rodrigues), Kaars (46. Felida), Rodrigues (46. Van der Sande).

Over ruim een maand begint het echte werk. FC Den Bosch start de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Volendam op 17 augustus (info kaartverkoop volgt binnenkort) en het eerste thuisduel staat gepland op 24 augustus tegen RKC Waalwijk. Heb jij je plekje in De Vliert al vastgelegd?
Bestel jouw seizoenkaart via mijn.fcdenbosch.nl, na het inloggen/aanmelden onder het kopje ‘tickets’.

(Foto: Henk van Es)