Nieuws

DEN BOSCH – Op 15 november a.s. komt Sint-Nicolaas alle kinderen in ’s-Hertogenbosch en omgeving weer verblijden met zijn komst. Met zijn stoomboot hoopt hij rond 12.00 uur aan te meren bij de Citadel. Sint-Nicolaas wordt dan verwelkomd door luide kanonschoten van de Schutterij van ’s-Hertogenbosch.

Deze dag belooft ook dit jaar weer een feestelijk spektakel te worden. Meer dan 100 zwarte Pieten zullen Sint-Nicolaas begeleiden tijdens zijn tocht door ‘s-Hertogenbosch. Naast veel strooipieten, springpieten en zijn eigen Pieternoten Band wordt Sint-Nicolaas vergezeld door circus- en steltpieten.

Zij laten direct bij aankomst al hun capriolen zien. Vanaf 11.30 uur verwachten wij de eerste Sup Pieten en Boot Pieten op de Dieze bij de Citadel.

Jheronimus Bosch figuren

Na voet aan wal te hebben gezet zal Sint-Nicolaas welkom worden geheten door de vele kinderen die vanaf de Zuid-Willemsvaart de Goedheiligman zullen toezingen, en ook kunnen we een glimp opvangen van een aantal Jheronimus Bosch figuren die benieuwd zijn naar de Sint.

Vervolgens vervolgt Sint-Nicolaas op zijn schimmel zijn reis door de Bossche binnenstad, om via de Citadellaan, Jan Heinsstraat en de Orthenstraat rond 13.30 uur op de Markt aan te komen. Op het bordes van het Stadhuis worden Sint en Pieten officieel verwelkomd door burgemeester Rombouts.

Vanaf 12.30 uur vermaakt Jelle Amersfoort, dit jaar wederom met complete band, het publiek op de Markt. Vanaf het bordes van het Stadhuis zingt deze zanger en Jetix-presentator alle bekende Sinterklaasliedjes uit zijn ‘Pepernoten Popconcert’. Ook staat hij in rechtstreeks contact met de stoet van Sint-Nicolaas. Via een levensgroot LED-scherm kan het publiek op de Markt de hele intocht volgen, totdat deze bij het stadhuis aankomt.

Om 14.15 uur zal Sint-Nicolaas samen met burgemeester Rombouts het eerste Muziekpietenhuis in Nederland openen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons persbericht over het Muziekpietenhuis.

Meer informatie over de intocht, het volledige programma en de kleurplatenactie is hier te vinden

Bekijk hieronder de intocht van vorig jaar terug: