Nieuws

Vrijdag 16 oktober levert BrabantWonen op feestelijke wijze het appartementencomplex Villa Orthen op. Wethouder Eric Logister en Marije Buursink, directeur BrabantWonen ’s-Hertogenbosch, wensen op symbolische wijze de nieuwe bewoners veel geluk toe in hun nieuwe woning. Villa Orthen is het eerste project van de wijkvernieuwing van Orthen-Links dat voltooid is.

Villa Orthen is een markant gebouw met lichte appartementen. Eind september hebben de huurders de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. Villa Orthen telt vier woonlagen met in totaal 50 appartementen met aan de achterzijde een parkeerplaats. De woningen hebben een oppervlakte van ongeveer 90 m2. De gemeente ’s-Hertogenbosch is momenteel bezig om de openbare ruimte aan de voorkant in te richten. Dit krijgt een glooiend en groen karakter. Villa Orthen is ontworpen door Geurst & Schulze architecten uit Den Haag en is gebouwd door Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout uit Sint-Oedenrode. Het bewonerscomité Stichting Orthen-Links (STOL) heeft de naam Villa Orthen voor het appartementencomplex bedacht. De naam verwijst naar de geschiedenis van Orthen-Links.

Wijkvernieuwing Orthen-Links BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch werken samen aan de vernieuwing van Orthen-Links. De huidige 235 woningen voldoen niet meer aan eisen van deze tijd en worden om die reden de komende jaren gesloopt. In totaal komen er evenveel woningen terug, waarvan 70% bestemd is voor sociale huur en 30% voor koop.

Naast de appartementen van Villa Orthen worden voornamelijk eengezinswoningen teruggebouwd. De opzet van het nieuwe Orthen-Links is ruimer en groener, met behoud van het dorpse karakter. Orthen-Links krijgt een nieuwe entree ter hoogte van het kruispunt Orthenseweg en Hambakenweg. Het streven is dat in 2019 de hele wijk vernieuwd is.

foto: Brabant Wonen