Nieuws

Zaterdag 7 november 2015 om 13.30 uur, op de hoek Hoofdstraat / Pompstraat, zullen de wethouders Bart Claassen en Menno Roozendaal de nieuwe Kunstroute Schijndel app lanceren. Met een ludieke actie zullen zij foto’s van de kunstwerken de lucht in schieten. En let op: aan verschillende foto’s is een prijs verbonden!

De gemeente Schijndel heeft in de loop der jaren een bijzondere kunstcollectie opgebouwd. Het aantal kunstwerken in de openbare ruimte is inmiddels de 100 gepasseerd. Ter promotie van deze bijzondere collectie hebben VVV Schijndel, Museum Jan Heestershuis, STER en de gemeente Schijndel de Kunstroute Schijndel app ontwikkeld en mogelijk gemaakt.

Kunstroute Schijndel app

De nieuwe Kunstroute Schijndel app toont alle kunstwerken die deel uitmaken van de openbare kunstcollectie. De werken bevinden zich in de openbare ruimte en enkele in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis. De app geeft achtergrondinformatie over de kunstwerken en bevat vier verschillende routes: twee themaroutes Geschiedenis (6 ½ km) en Dieren (11 km) en twee algemene routes: Wandelroute Beeldspraak (4,5 km) en Fietsroute Beeldspraak (15 km).

Voor kinderen, tot ± 12 jaar, is in één van de routes een quiz verwerkt. Bij alle 19 kunstwerken die aan de route Geschiedenis liggen wordt een vraag gesteld. Na afloop krijgen ze een score en kunnen ze terugkijken welke vraag ze fout hadden en wat het juiste antwoord is. Door de verschillende soort vragen leren ze op een ander manier naar kunst te kijken.

U kunt de app vinden in de Google Play Store of Apple Store onder de naam:

‘Kunstroute Schijndel’ en gratis downloaden. Met de telefoon in de hand wandelt of fietst u één van de vier gevarieerde routes en kunt u genieten van het rijke aanbod van kunstwerken dat Schijndel te bieden heeft.