Nieuws

Herken je dit? Eindeloos het internet afstruinen op zoek naar antwoord op jouw gezondheidsvraag. Of je zit met een probleem in je maag dat je liever anoniem bespreekt. JouwGGD.nl biedt jongeren van 12-23 jaar betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs. Ook kun je op de website anoniem chatten en mailen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, afkomstig van alle aangesloten GGD’en, verzorgen elke werkdag de chatservice. Ook professionals van de GGD Hart voor Brabant doen mee. Chatten kan iedere werkdag tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur. Buiten deze tijden kun je mailen. Een jeugdarts of jeugdverpleegkundige beantwoordt jouw vraag binnen twee werkdagen. Waar nodig verwijzen ze je door naar andere organisaties.

Jongeren waarderen JouwGGD

In het afgelopen jaar stelden jongeren via de chatservice van JouwGGD.nl vooral vragen over seksualiteit, lichamelijke ontwikkeling/gewicht, gevoelens, relaties en mishandeling: onderwerpen die jongeren gemakkelijker anoniem bespreken dan in een face-to-face gesprek. Ook uit een klantonderzoek blijkt dat jongeren JouwGGD.nl waarderen en dat de website voorziet in de behoefte aan informatie over gezondheid.

Check!

Alle informatie op Jouw GGD.nl is gecheckt en gemaakt door (medische) professionals. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.jouwggd.nl en stel online jouw vraag, veilig en anoniem!