Nieuws

OETELDONK – De grote carnavalsoptocht die traditiegetrouw op maandagmiddag plaatsvind in Den Bosch, is afgelast. Dat is maandagochtend bekendgemaakt door de Oeteldonksche Club (OC). De grote optocht gaat niet door vanwege de slechte weersomstandigheden.

”Veiligheid gaat voor alles”, dat zei minister Patrick van der Krabben van Tochten van de OC eerder in het Brabants Dagblad over de verwachte harde windstoten en veel regen. Bij de beslissing was het advies van de kraanmachinisten van belang. Zij zouden maandagochtend bij de start aan de Van Grobbendoncklaan met 3 grote hoogwerkers grote onderdelen installeren op de wagens.

Van der Krabben wil nu zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen zien te bereiken met het nieuws. Behalve de deelnemers moeten ook onder andere verkeersregelaars (die ook zorgen voor de wegafzetting langs de route van de optocht), EHBO’ers en overige vrijwilligers gewaarschuwd worden. Aan de optocht zouden 13 praalwagens en 7 grote loopgroepen meedoen. Kleine loopgroepen en individuelen konden zich tot aan de start inschrijven.

De kans is groot dat de optocht op Halfvasten (6 maart) door de stad trekt.

Bron: Brabants Dagblad