Nieuwsiktoon’s-Hertogenbosch, 5 juni 2019 | Afgelopen maandag 1 juni was het zover, uit de bijna 70 ingezonden werken werd bij Babel door een professionele jury Het Beste Amateurkunstwerk 2019 gekozen. Juryvoorzitter Miesjel van Gerwen (beeldend kunstenaar en artistiek leider Bosch Parade) bracht het verlossende woord en feliciteerde de winnaars.
 

De aanmoedigingsprijs was voor Max Jagers, Tonny Hanegraaf ontving de derde prijs, de tweede prijs ging naar Carla van der Heiden-Vrijhoeven en de eerste prijs was unaniem voor Felicitas Hummelman. Zij wint dankzij haar inzending ‘Can’t stop’ onder andere en solo-expositie bij Babel. De avond werd omlijst door zanggroep Behoorlijk Bekoorlijk, die muzikale odes bracht aan de winnaars en hun kunstwerken.

De groepsexpositie met werk van alle deelnemers aan de verkiezing Het Beste Amateurkunstwerk maakt onderdeel uit van Iktoon en is nog de gehele maand juni te bezichtigen bij Babel aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma tijdens Iktoon op www.babeldenbosch.nl.

IktoonRuim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Met de landelijke campagne iktoon willen het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) daar verandering in brengen. In de maand juni is heel Nederland even het podium van alle amateurkunstenaars.Natuurlijk doet Babel daar aan mee. De hele maand ben je welkom voor open lessen, workshops, exposities, uitvoeringen en demonstraties.