Nieuws

VUGHT – Zondag 2 oktober. Dat is de datum waarop de Meierijloop zijn elfde editie gaat beleven. Wederom met start en finish in het centrum van Vught. Met de vertrouwde afstanden van 5 en 10 kilometer voor wedstrijdlopers, loopsporters én bedrijventeams. En natuurlijk ook met een scholierenloop over 1 kilometer. Inschrijven voor de elfde Meierijloop kan via www.meierijloop.nl en via www.inschrijven.nl.

De elfde editie van de Meierijloop doet het zonder naamskoppeling aan een sponsor. Er zijn wel nieuwe sponsoren gevonden, zoals Claeren Risicobeheerders uit Den Bosch, maar deze steunen op de eerste plaats de goede doelen. En dat betekent dat het dus weer ‘gewoon’ Meierijloop wordt. Wat niét verandert is de eendrachtige en prettige samenwerking tussen de diverse betrokken partijen: Prins Hendrik, Lionsclub ’s-Hertogenbosch, Music Events en de Gemeente Vught.

Marktveld
Kloppend hart van de elfde Meierijloop is weer het Marktveld, middenin het Vughtse centrum. Daar start de 5 kilometer (één ronde) om 12.00 uur. Het startschot voor de 10 kilometer (twee ronden) wordt om 13.00 uur gegeven. Bij voorinschrijving bedragen de kosten 10 euro per persoon. Bedrijventeams van minimaal 3 en maximaal 5 lopers en/of loopsters betalen 350 euro per team.

Scholierenloop
Voorafgaand aan de 5 en 10 kilometer is er om 11.15 uur de scholierenloop. Hier wordt een klassement opgemaakt in drie leeftijdsgroepen: 9 jaar en jonger, 10/11 jaar en 12/13 jaar. Voor de scholierenloop hoeft, behalve bij na-inschrijving op de wedstrijddag zélf, geen inschrijfgeld te worden betaald.

Goede doelen
De deelnemers aan de Meierijloop leveren ook dit jaar weer allemaal een bijdrage aan diverse regionale goede doelen op sportief gebied. Dat is immers het centrale uitgangspunt van het evenement. Wat de goede doelen van dit jaar zijn, wordt later bekend gemaakt. Houd de website van de Meierijloop in de gaten voor nadere informatie.

foto: Colin Schalken