Nieuws

Op zondag 24 januari, tijdens ‘OetelJONK Trapt af!!’ is Oeteldonker Jeroen Schuurmans onderscheiden met de ‘Réverènce in de Orde van de Kiet’ in Hoftheater der Amadeiro’s. Deze onderscheiding is achttien jaar geleden ingesteld door de geheimcommissie. De geheimcommissie ondersteunt de organisatie bij de totstandkoming van het Oeteldonkse carnaval in het Hoftheater. Traditiegetrouw wordt de huisorde jaarlijks uitgereikt aan een Oeteldonker of Oeteldonkse instelling die verdienstelijk is geweest voor Oeteldonk in het algemeen en voor het Hoftheater in het bijzonder.

Afgelopen zondag reikte adjunct-theaterdirecteur Judith Vink de Réverènce uit aan een bijzondere Oeteldonker: Jeroen Schuurmans. Jeroen werkt al jaren als ‘stille’ kracht mee aan D’n Blauwen Aovond, het Vruugkwèkkersconcert en Grand Gala du Kwèk. Hij is degene die ervoor zorgt dat alle songteksten duidelijk en in het juiste tempo geprojecteerd worden, zodat het publiek kan meezingen. Ook werkte hij mee aan de musical ‘Vogelvrij’.

Jeroen is een onmisbare schakel bij vele evenementen en hij vervult zijn rol met verve.

Naast archivaris en verzamelaar is hij de man met de antieke sousafoon en sinds 1984 trouw lid van Koor Voluum. De geheimcommissie eert Jeroen voor zijn toewijding aan Oeteldonk en aan het Hoftheater.

OetelJONK Trapt Af!!
Eergisteren presenteerden Vergimmes Mooi, Frappant, Astrant, Festum en De Koekerellen samen met Theater aan de Parade ‘OetelJONK trapt af!!’. Met meer dan 11×11 jonge muzikanten hebben de 4 ‘jongste’ clubs van Oeteldonk weer een mooi resultaat neergezet; een Oeteldonkse middag met veel jeugdig enthousiasme, muzikaliteit, humor en een spectaculaire finale. Dit jaar met medewerking van DJ’s Jeffrey van den Broek en Mathijs Leerintveld, winnaars Keinderkwèk TNL en winnaars Kwèkfestijn 2015 De Henkies.

Kijk voor het volledige carnavalsprogramma 2016 in Theater aan de Parade op de website

Fotograaf: Gérard van Kessel