Nieuws

Prins John d’n Derde zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het carnavalsseizoen 2016-2017, dat in het teken zal staan van het motto: ’t Waoterrijk dè’s uit de kunst!

Gisteren tijdens het Prinsenbal – de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar – werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, John Verstegen aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Verstegen (40), getrouwd met Nicole School en vader van Izzie is in het dagelijks leven allround medewerker bij Nellen Schoonmaakdiensten. Zijn vriend Rick van Santvoort (31), eigenaar van een spackspuitbedrijf, gaat de Prins als Adjudant assisteren.

Beide geboren Nulanders zijn ras-carnavalsvierders. De Prins zorgde als DJ elf jaar lang met veel passie voor de muzikale invulling van diverse Waoterrijkse carnavalsfeesten en wist gedurende die periode samen met de andere commissieleden de jaarlijkse thema-avond op carnavalsmaandag tot een ware klapper te maken. In 2011 en 2012 nam hij met zijn vrouw Nicole tevens deel aan de Brulboei tonpraot-avonden. Naast carnaval maakte hij als DJ ook op vele andere Nulandse feesten naam, zoals de Oktoberfesten en de Irish Party en ook nu nog zorgt hij er achter de draaitafel voor dat de jaarlijkse Dorpszeskamp met een knalfeest wordt afgesloten.

Ook Van Santvoort is zeer actief binnen de Nulandse gemeenschap. Hij is lid van de Raad van XI en daar verantwoordelijk voor het Ministerie van Dans en Muziek en assisteert het Ministerie van Optocht, is organisator van het Jeugdzomerkamp en actief bij Stichting De Kracht van Nuland, de organisatoren van de eerdergenoemde Irish Party en Oktoberfesten. Bovendien kan hij bogen op veel ervaring waarmee hij de Prins met raad en daad kan bijstaan, want hij zwaaide in 2012 zelf de scepter over ’t Waoterrijk.
“Wij zijn er trots op om samen met alle Waoterrijkers onze carnavalskunsten te kunnen vertonen en er een prachtig feest van te maken!”, aldus de nieuwe roergangers.