NieuwsBosch talent

Na twee superedities staat het Bossche jongerenplatform Studi073 (van Muzerije) te popelen om van start te gaan met de 3e editie van Art United; een gratis ontwikkeltraject met afsluitend festival voor creatieve jongeren van 11 tot en met 20 jaar. Het maakt niet uit of je nu graag muziek maakt, zingt, danst, gedichten schrijft, fotografeert, tekent, rapt, theater maakt of gewoon een te gekke act op het podium wil laten zien. Sta je liever niet in de spotlights? Help dan als crewmember mee achter de schermen. Iedereen mag meedoen! Inschrijven kan tot 1 november 2017.

Zaterdag 4 november 2017, een doodgewone middag zou je zeggen. Het is lekker weer en je loopt op je gemakje door de stad. Tot je plots een oorverdovend geluid hoort in het gebouw van Muzerije. Je werpt een blik naar binnen… Nieuwsgierig loop je door de gang en zie je een aantal jongeren druk in de weer met kostuums, pruiken en hoeden. Al dansend op de tune uit een bluetoothspeaker leiden ze je naar het atrium. Je kijkt je ogen uit! Een grote georganiseerde chaos van getalenteerde muzikanten, dansers, en rappers zorgt voor een hoop gezelligheid en een levendige sfeer. Een paar crewmembers leggen lachend alle leuke momenten vast en posten het op social media. In de theaterzaal leest een jongere een grappig gedicht voor. Een paar meiden zingen de sterren van de hemel. Het enthousiasme straalt er van af! Overal staan schilderijen en kunstwerken uitgestald. 1 ding is duidelijk; de Kick- Off van Art United is begonnen.

Tijdens de Kick- Off leert iedereen elkaar kennen en gaan we ter plekke aan de slag met alle creatieve en organisatorische skills. Daarna vinden er een aantal bijeenkomsten plaats. Op deze avonden worden de deelnemers gecoacht door professionals uit het vak. Art United is opgezet om jongeren op een laagdrempelige manier te helpen hun creatieve uitingen te laten zien. Zondag 14 januari 2018 vindt de generale repetitie plaats. Tijdens deze middag mag iedereen uitproberen hoe het is om op het podium te staan en zichzelf aan anderen te presenteren. De crewmembers zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Coaches en deelnemers onderling geven elkaar feedback zodat iedereen goed voorbereid is en niet zenuwachtig hoeft te zijn om op te treden op het festival.

Zondag 28 januari 2018 verrassen we het publiek met het grote Art United Festival. Met zijn allen zorgen we voor een wervelende programmering met zowel de optredens en exposities van de deelnemers, als gastacts, activiteiten en workshops. De jongeren zijn weer een hele ervaring rijker en kunnen vol zelfvertrouwen en enthousiasme op naar nieuwe uitdagingen.

Vanaf oktober zijn de Art United posters en flyers weer overal door de stad, op school, bij jongerencentra, bij culturele instellingen en bij sportverenigingen te vinden. Een van onze (oud)  deelnemers Sebastiaan Tanis vertegenwoordigt Art United dit jaar op de voorkant van ons promotiemateriaal. ‘’Art United is een uniek project waarbij je coaching krijgt van professionals en ook nog eens op mag treden op een festival. Je leert allemaal leuke mensen kennen, je trekt gezamenlijk veel op en werkt met zijn allen toe naar 1 geheel. Ik hoop jullie daar allemaal te zien, want het is supercool!’’, laat Sebastiaan weten.

Aan Art United zijn geen kosten verbonden. Ervaring of voorkennis is niet nodig. Wel vragen we een gemotiveerde houding om er samen met de andere deelnemers en de crew een toffe tijd van te maken!

Meer informatie en aanmelden kan via de website: www.muzerije.nl/talentontwikkeling/art-united

De belangrijke data op een rij: Inschrijven kan tot 21 oktober 2017, Kick Off: zaterdag 4 november 2017, Art United Festival: zondag 28 januari 2018

Meer weten of vragen?
Volg Studi073 en Art United op Facebook: www.facebook.com/ArtUnited073