Nieuws

De 61ste Kinderboekenweek – van woensdag 7 t/m zondag 18 oktober 2015 – staat in het teken van wetenschap en techniek onder het motto ‘Raar maar waar’. Bibliotheek De Meierij heeft voor nieuwsgierige kinderen een interessant programma samengesteld rondom dit thema.

Op zaterdag 10 oktober is er een Activity Funstation met de Van de Graaff generator van Mad Science in de bibliotheek in Sint-Michielsgestel (Torenstraat 6). Kinderen kunnen tussen 11.00 en 12.30 uur van een gekke professor alles leren over statische elektriciteit. 

Donderdag 15 oktober is er in de bibliotheek in Vught (Dorpsstraat 28) een workshop ‘Sterren & Planeten’. Sandra van Dam van Curiosityworld vertelt kinderen vanaf 7 jaar alles over het heelal. Wat is het heelal eigenlijk? Deelnemertjes gaan op kraamvisite bij de geboorte van sterren en zien hele grote sterrenstelsels voorbij komen. In de workshop worden sterrenbeelden nagemaakt met speciale lichtgevende verf.

Zaterdag 17 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten in de bibliotheek in Boxtel (Burgakker 4) met het Make&Take funstation Regenboogbuisje van Mad Science. Kinderen kunnen tussen 11.00 en 12.30 uur zelf een regenboog in een reageerbuisje maken!

Een gekke professor van Mad Science vertelt over het witte licht, dat wanneer het breekt de meest prachtige regenbogen tevoorschijn tovert.

In alle bibliotheken van De Meierij wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Er wordt een themapresentatie met boeken en andere materialen rondom het thema Raar maar waar! samengesteld en er zijn gratis Quest Juniors, kinderboekenweekkranten en voorleesgidsen beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Ook liggen er kleurplaten klaar voor kinderen die een bezoek brengen aan de bibliotheek.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen het hele jaar door gratis lid worden van de bibliotheek.  

Meer informatie over de Kinderboekenweek is hier te vinden