Nieuws

Kings of Colors is het initiatief dat zich inspant om streetart, graffiti kunst en de cultuur die daar onderdeel van uitmaakt te introduceren in ’s-Hertogenbosch.

In 2013 werd de eerste editie van het Kings of Colors festival op de Paardskerkhofweg georganiseerd. In 2014 vond op het terrein van De Heus (nu de Tramkade) een tweede succesvolle editie van het festival plaats. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat willen we voor iedereen zichtbaar maken. Wij willen streetart en graffiti kunst toegankelijk maken en iedereen de creatieve, vrolijke en energieke subcultuur laten ervaren aldus de organisatie.

Samenwerken met graffiti kunstenaars, door deze op gebouwen en objecten muurschilderingen te laten maken, heeft veel voordelen. Het zorgt voor een afname van illegale graffiti, verfraait het leefmilieu en is financieel aantrekkelijker dan het meerdere malen per jaar laten verwijderen van graffiti. In de discussie over de aanpak van graffiti komen kunst en de kunstenaar steeds vaker naar voren als middel om de leefomgeving en saamhorigheid in wijken en steden te verbeteren.

Kunst verbindt mensen en het vergroot de onderlinge aantrekkingskracht. Door muurschilderingen in overleg met alle betrokken partijen een prominente plek in het straat- en wijkbeeld te geven, wordt de transformatie naar een kleurrijk, hip en prettig leefklimaat gestimuleerd.

Zondag11 oktober a.s. gaat Kings of Colors van 10:00 tot 20:00 uur met 10 tot 12 top graffiti kunstenaars van Nederlandse bodem 250 m2 van de bouwschutting rond het GZG terrein aan de Zuid Willemsvaart in ’s-Hertogenbosch opnieuw in de verf zetten.Wat kunt u verwachten: kleurrijke muurschilderingen van namen, teksten tot realistische portretten. Alle facetten van graffiti komen aan bod. Door de kunstenaars de vrije hand te geven,krijgt het publiek een mooie en levendige indruk van deze creatieve en kleurrijke subcultuur

fotos: Kings of Color