Nieuws

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht donderdagmiddag 1 december in ’s-Hertogenbosch de officiële opening van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Deze bevindt zich in het voormalig klooster Mariënburg. Koningin Máxima is aanwezig bij het centrale programma in de Mariakapel. Zij maakt een rondgang door het gebouw en spreekt met studenten en wetenschappers. Zij verricht daarna de openingshandeling voor het gebouw.

Data science richt zich op het onderzoeken van en betekenis geven aan grote hoeveelheden gegevens, ‘big data’. Veel datasets zijn zo groot geworden, dat organisaties en ondernemingen deze zelf niet kunnen analyseren, Zij schakelen hiervoor de wetenschappelijke expertise van universiteiten in. De resultaten van data science kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het het maken van beleid en de ontwikkeling van vernieuwing voor het bedrijfsleven en de samenleving.

De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg University. Wetenschappelijk onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en vernieuwing komen samen in ’s-Hertogenbosch en dit in samenwerking met het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant en daarbuiten.