Nieuws

Mevrouw M.W. (Manja) Wijnhoven-van Gerwen is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ton Rombouts zal decoranda a.s. vrijdag 16 oktober rond 21.00 uur het betreffende versiersel opspelden tijdens haar afscheid als bestuurslid van Harmonie Union Nuland. Dit vindt plaats in Gemeenschapshuis De Meent, Prins Bernhardplein 10 in Nuland.

Decoranda (58) is sinds 1999 actief als bestuurslid van Harmonie Union Nuland. Zij was als bestuurslid speciaal belast met de jeugdopleiding in de meest brede zin van het woord. Zij organiseerde optredens van het jeugdorkest en droeg actief bij aan de jaarlijkse Roelofdag in Nuland. Naast het werven van nieuwe aanwas, was decoranda ook verantwoordelijk voor het aantrekken van geschikte leerkrachten. Ze fungeerde daarnaast als klankbord bij praktische problemen. Aan het eind van het jaar organiseerde decoranda een voorspeelavond waarbij de leerlingen hun vorderingen konden laten horen.

Daarnaast zorgde zij voor optredens van de jeugd tijdens het jaarlijkse wijkconcert, de intocht van St.-Nicolaas, het ‘Keindergebrul’ met carnaval en, samen met de zusterverenigingen van Geffen en Vinkel, optredens tijdens de jaarmarkten in de drie dorpen. Met die twee zusterverenigingen organiseerde decoranda ook elk jaar een gezamenlijk solistenconcours. Decoranda is mede verantwoordelijk voor het organiseren van de Brabantse Kampioenschappen voor majorettes. Deze succesvolle organisatie heeft zelfs geleid tot het organiseren van de Nederlandse Kampioenschappen.

Daarnaast is decoranda 10 jaar voorleesmoeder en overblijfmoeder op de lokale basisschool ‘De Hoogakker’ geweest en heeft zij 5 jaar lang allochtone inwoners de Nederlandse taal en lezen bijgespijkerd.

Van decoranda kan worden gezegd dat zij bijzondere verdiensten heeft jegens de samenleving.