Nieuws

DEN BOSCH – Vrijdag 27 en zaterdag 28 november zetten meer dan 30 ondernemers in De Gruyter Fabriek hun deuren open van 10:00 – 17:00 uur. De Kunst & Design route is voor jong en oud en er wordt meer dan alleen kunst geëxposeerd. Dit evenement verbindt kunstenaars en ondernemers en laat aan een groot publiek zien wat De Gruyter Fabriek te bieden heeft. Creativiteit in de breedste zin van het woord, precies wat De Gruyter Fabriek uniek maakt in de regio.

Nog niet eerder gaan zo veel verschillende ateliers én studio’s open; van kunstenaars tot (grafisch) ontwerpers, van fotografen tot tekstschrijvers. Op deze twee dagen kan men tijdens Kunst & Design ’s-Hertogenbosch van alles zien en beleven, kunstenaars en vormgevers ontmoeten, deelnemen aan workshops en ook de werkplaatsen en werkplekken bekijken.

Dit initiatief is opgezet omdat er een grote behoefte is aan een jaarlijks terugkerend evenement. De kartrekkers van Kunst & Design ‘s-Hertogenbosch zijn Cecil Kemperink (beeldend kunstenaar) en Yvette van Eijndhoven (ontwerpster Bags by Yvette), beiden gevestigd in De Gruyter Fabriek.

Cecil Kemperink: “Het bubbelt en bruist hier altijd in De Gruyter Fabriek. We waren op zoek naar een manier waarop we een groot publiek kennis kunnen laten maken met onze creatieve uitspattingen, maar dan vaker dan eens in de twee jaar; de Kunst Atelier Route wordt namelijk eens per twee jaar georganiseerd. Het evenement Kunst & Design ’s-Hertogenbosch is het resultaat.”

De Gruyter Fabriek is een historische plek vol creatieve ondernemers. Begin 21ste eeuw werd de fabriek uit 1934 nieuw leven ingeblazen. In de oude gebouwen werken nu 175 ondernemers en leiden ideeën, initiatieven en samenwerkingsverbanden tot inspirerende resultaten, zoals de totstandkoming van dit evenement.

Yvette van Eijndhoven vult aan: “Er gebeurt hier immers zo veel! Kunstenaars en ondernemers die elkaar vinden, duurzame samenwerkingen die ontstaan, prachtige projecten die tot stand komen. Dat maakt ons enthousiast, dat willen we laten zien!”

Deze ondernemers zetten volgende week hun deuren open in De Gruyter Fabriek
Rondom het Kunstplein (ingang N): Cor Unum, Gert de Mulder, Laura Hoek, Mozaiekgedenkstenen, Alex de Witte, Christine Jetten, Marja Sterck, Lonkt, Bags by Yvett, Marijke van Veldhoven, Irma Bulkens, Beeldenbouwers, Jolanda Sleegers, Cecil Kemperink, Vera van Almen, Karin Schreppers en Brian Coutinho. Op de tweede verdieping: Aggeloo en Concapps. Bij DOCK5340: Barend van Hoek, José Op ten Berg, Colette van den Berg, Erik Vink, Pieter Mol, Carla van den Hurk, Marie-Jeanne Breukel, Will Pluijm en Har van der Put. Bij C8: Jolanda Moolenaar, Helene De Winter en Mark Robert Peters. In de C-straat: Studio Suprise en Tonone.