Nieuws

Een leuke aanleiding om als Kunstkring de Meent de kunst uit wijk 13 te laten zien. De expositie “Kunst uit wijk 13” is van 16 oktober t/m 30 november 2015 te bezichtigen bij Muzerije.Kunstkring de Meent uit Nuland bestaat 22 jaar en telt 28 leden. In de beginjaren kwamen de leden uit Nuland zelf, of hadden een speciale band met Nuland. Tegenwoordig staat de Kunstkring ook open voor creatievelingen uit de regio.
Om lid te worden maakt het niet uit welke kunstvorm je beoefent of wat je niveau is. Het belangrijkste is kennis met anderen delen, elkaar inspireren, samenwerken en van elkaar leren. In de loop der jaren hebben leden van de Kunstkring zich ontwikkeld tot (semi) professionele kunstenaars. Een aantal heeft in verschillende galerieën geëxposeerd en een naam opgebouwd in de regionale kunstwereld.

Een jaarlijks hoogtepunt is de voorjaarsexpositie, die traditiegetrouw in het gemeenschapshuis De Meent – gelegen aan het Prins Bernardplein te Nuland – wordt gehouden. De leden tonen dan niet alleen eigen werk maar werken ook samen aan een thema. Daarnaast organiseert de Kunstkring 10 maal per jaar diverse kunstcafés en uitstapjes, zoals gezamenlijke museum- en filmbezoeken.
Een bijzonder samenwerkingsproject was het drieluik dat ter gelegenheid van het Afscheidsfeest Maasdonk is gemaakt. Een samenwerking tussen leden Ingrid van den Boogaard, Rikie van den Bosch en Betsie Zwanenberg heeft geresulteerd in het kunstwerk afgebeeld op bijgaande foto. De kerken van Geffen, Nuland en Vinkel zijn met acrylverf in grijstinten weergegeven en daar overheen is een raster aangebracht in de carnavalskleuren van de betreffende kernen.

Voor meer informatie over de Kunstkring, de individuele leden en hun werken zie: www.kunstkringdemeent.nl.

“Kunst uit wijk 13” (16-10-2015 t/m 30-11-2015),  is te bezichtigen op dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 – 16:30 uur (met uitzondering van zaterdag 31 oktober). Op zondag is Muzerije niet geopend.